To top

Medelhavsmuseet

Cypernutställningen

Progressive Marketing fick uppdraget att producera utställningen efter prisbelönt design från White arkitekter. Vårt uppdrag bestod av att planera, hitta lösningar samt rita och bygga utställningen. Det svåra var inte byggnationen av "monoliterna" (de stora trägrottorna) utan kombinationen av det och att föremålen var tvungna att hållas i en viss fuktighet och temperatur.

De stora spetsiga konstruktionerna är täckta med ett grönt laminat i omväxlande matt/blank yta. För oss innebar uppdraget glasarbeten, byggnadssnickeri och på de synliga ytorna finsnickeri med hög precision och finish.

I centrum står en 12 meter hög och 8 meter bred träkonstruktion som lutar 45 grader där besökarna går in där för att se 1500 terrakottaföremål. Föremålen står i ett inglasat tätt rum med speglar på väggarna för att få känslan av ännu fler figurer. Rummet fylldes med tvättad ökensand och vi monterade en klimatanläggning som uppfyller högsta utställningskrav på fukt och värme.

Fyra terrakottafigurer i naturlig storlek monterades i en monter för att hälsa besökarna välkomna.

I lokalen finns en bankdisk som är K märkt. En del av den fick vi plocka ner sten för sten och skicka till en konservator för lagerhållning.

Till museets fina terrass levererade vi dessutom 18 st stål- och glasmontrar med en ny egendesignad öppningskonstruktion.

REFERENSER

Visualiseringssenter - Norrköping


Visualisering spelar en viktig och spännande roll i datorspel, vetenskap, film, konst mm och har stor betydelse för att förmedla kunskap och...

Medelhavsmuseet


Cypernutställningen Progressive Marketing fick uppdraget att producera utställningen efter prisbelönt design från White arkitekter. Vårt uppdrag...

Jönköpings läns Museeum


Minnen, människor, platser - en stadshistorisk utställning i Arkivhuset. Under denna produktion var vi delaktiga från planeringsstadiet till...


 

Titta på vår film ifrån Cypernutställningen